Aproape 1.100 de olteni în autoizolare și carantinați în centrele din județ

Statisticile privind numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantinare în centrele din județul Olt, din cauza prevenirii răspândirii infectării cu noul coronavirus, arată că la primele ore ale dimineții de luni erau aproape 1.100 de olteni în această situație. Având în vedere și intrarea în vigoare a Ordonanței Militare din 22 martie, Prefectura Olt a anunțat care sunt măsurile pe care trebuie să le respecte locuitorii județului în perioada următoare, mai ales că pe timpul nopții sunt restricții în privința deplasărilor.

Ultimele date prezentate de Prefectura Olt arată că luni, la ora 10:00, numărul total de persoane aflate în monitorizarea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, a ajuns la 1.800 persoane. Dintre acestea, o mie sunt în autoizolare, 77 sunt carantinate în centrele din județ, iar alte 723 au ieșit din izolarea la domiciliu.

În urma intrării în vigoare a Ordonanței Militare 2, privind măsuri de prevenire a răspândirii virusului chinezesc COVID-19, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au sporit prezența în stradă și în rândul cetățenilor, aducându-le la cunoștință acestora importanța respectării măsurilor prevăzute.

Potrivit Prefecturii Olt, încă de duminică reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu a adus la cunoștința autorităților administrației publice locale măsurile impuse de ordonanța militară, cu solicitarea expresă de aplicare, în aria de competență, a tuturor prevederilor cuprinse în aceasta. „Începând de astăzi, 23 martie, ora 22:00, în intervalul orar 22:00 – 06:00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil”, transmit reprezentanții Prefecturii Olt.

Modelul adeverinței eliberate de angajator și modelul declarației pe proprie răspundere se regăsesc pe site-ul instituției, însă acestea sunt publicate și pe site-ul cotidianului Eveniment de Olt.

„Precizăm faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf (de mână n.r.), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate n.r.) la momentul legitimării persoanei. Este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate și să îi protejăm pe cei din jurul nostru”, au mai transmis reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<