9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu și de suspendare a activității

- Advertisement -

Polițiștii și jandarmii din Olt au continuat în ultimele 24 de ore să desfășoare acțiuni pentru depistarea persoanelor din județ care nu respectă autoizolarea la domiciliu, dar și a agenților economici care în această perioadă nu și-au suspendat activitatea, ambele fiind măsuri luate de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Pe lângă cele șase sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea acestor măsuri, o societate din județ a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru că a vândut făină la suprapreț. Totodată, polițiștii au confiscat de la același agent economic două tone din acest produs.   

Peste 400 de polițiști și jandarmi au fost prezenți în stradă, iar în ultima zi au fost verificate 642 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu și au efectuat 29 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind modul de respectare a interdicției prevăzută de Ordonanța Militară 2 din 2020.

Șase sancțiuni contravenționale, în cuantum de 21.000 de lei, au fost aplicate de oamenii legii, trei fiind pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare de 6.000 de lei, și trei pentru fapte de natură economică privind nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri, în valoare de 15.000 de lei.

Polițiștii Servicului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat verificări și la un agent economic care ar fi comercializat produse de bază, respectiv făină, la prețuri mai mari decât cele practicate anterior declanșării contextului epidemiologic actual. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea nu deținea documente de proveniență pentru produsul oferit spre vânzare. A fost aplicată o sacțiune contravențională în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și a fost confiscată cantitatea de două tone de făină expusă la vânzare.

În privința numărului de persoane izolate la domiciliu sau carantinate în centrele de carantină din județul Olt, acesta a crescut până luni după-amiaza. Ultimele date arată că erau 1.875 de persoane aflate în monitorizare de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul perioadei de supraveghere. Dintre acestea, 1.075 sunt în izolare la domiciliu, 723 erau ieșite din autoizolare, iar alte 77 erau în carantină. Autoritățile anunță că toate persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de virusul chinezesc COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți