Oamenii legii, prezenți în stradă pentru a avertiza slătinenii să stea în casă

În urma intrării în vigoare a Ordonanței Militare 2, privind noile măsuri de prevenire a răspândirii virusului chinezesc COVID-19, polițiștii, jandarmii, chiar și mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale Olt și echipaje ale Poliției Locale, au sporit de luni noapte prezența în stradă și în rândul cetățenilor, aducându-le la cunoștință acestora importanța respectării măsurilor prevăzute. Cea mai importantă dintre ele este aceea de a sta în casă în intervalul orar 22:00 – 06:00.

Mai multe echipaje ale structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne s-au strâns pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, cea mai importantă arteră din municipiul Slatina, și au început să avertizeze populația, cu ajutorul sistemelor audio montate pe echipaje și sirenelor, că trebuie să nu părăsească domiciliul pe timpul nopții. Totodată, primii trecători care încă se aflau pe stradă după ora 22:00, la fel și șoferii aflați încă în trafic, au început să fie legitimați de oamenii legii.

Polițiștii, jandarmii, dar și polițiștii locali, au început să patruleze pe toate arterele din oraș pentru a-i avertiza pe slătineni să stea în casă.

Potrivit prevederilor ordonanței militare, începând din noaptea de luni spre marți, ora 22:00, în intervalul orar 22:00 – 06:00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral de mână, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate n.r.) la momentul legitimării persoanei.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Oamenii legii, prezenți în stradă pentru a avertiza slătinenii să stea în casă

  • Sa tina frate boșorogii în casa.
    Tineretul sta cu copii mici închiși în casa și boșorogirea patrulează non stop.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<