19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Parchetul Slatina, detalii despre cele patru dosare penale deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor

- Advertisement -

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina fac cercetări în patru dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor ca urmare a nerespectării măsurilor dispuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Dosarele penale au fost deschise în perioada 2 – 11 martie, urmare sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, Biroul Investigaţii Criminale Olt, Secţiei 12 Poliţie Rurală Potcoava și Secţiei 4 Poliţie Rurală Coteana.

Primul dintre dosare a fost deschis pe 2 martie, după ce, la data de 28 februarie, şase persoane sosite în România, de pe teritoriul statului chinez, au părăsit un hotel din municipul Slatina, unde erau izolate în regim hotelier, timp de 14 zile, în vederea monitorizării zilnice a stării lor de sănătate de specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Pe 3 martie, procurorii Parchetului Slatina au început ancheta într-un alt dosar penal, după ce, înainte cu o zi, o femeie a ieșit din autoizolare. „M.V.S. a părăsit domiciliul său din municipiul Slatina, unde era izolată şi monitorizată de către Direcţia de Sănătate Publică Olt pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi nu a fost găsită, necunoscându-se direcţia acesteia de deplasare. Fiind contactată telefonic de angajații DSP Olt, aceasta a precizat că se află în drum spre aeroport, deoarece nu prezintă semne specifice bolii, iar starea ei de sănătate este bună”, se arată într-un comunicat remis de anchetatori.

Și pe 6 martie a fost deschis un dosar penal, în acesta fiind efectuate cercetări după ce, cu patru zile înainte, un bărbat, din comuna Tufeni, a fost depistat deplasându-se cu autoturismul, deși era venit în ţară de pe data de 26 februarie, din Italia, Regiunea Lombardia, Provincia Pavia, şi acesta trebuia să se afle în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Ultimul dosar a fost întocmit de procurori pe 11 martie, după ce un alt bărbat a părăsit locația unde era în izolare, având în vedere că se întorsese din Italia, una dintre țările cele mai afectate de virusul chinezesc. „La data de 2 martie, D.G.M., din comuna Milcov, persoană ce se afla în autoizolare la domiciliu, ca urmare a revenirii sale din Italia, Regiunea Padova, Veneto, zonă afectată de COVID-19, a părăsit domiciliul şi a plecat cu o maşină luată la ocazie, în municipiul Slatina”, mai transmit procurorii Parchetului Slatina.

În toate cele patru dosare a fost începută urmărirea penală, fiind efectuate cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți