10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele amenzi pentru nerespectarea restricției de stat în casă pe timpul nopții

- Advertisement -

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au fost prezenți în stradă luni noaptea, pentru a vedea dacă măsura privind circulația persoanelor în afara locuinței și gospodăriei, care este restricționată în intervalul orar 22:00 – 06:00, conform Ordonanței Militare 2 din 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, este respectată.

Această măsură nu a fost luată în seamă de toată lumea, aproximativ 50 de olteni fiind amendați cu peste 28.000 de lei. Pe lângă aceste contravenții, oamenii legii au continuat să verifice dacă persoanele respectă și măsura de izolare la domiciliu, dar și agenții economici din județ care trebuiau să-și suspende activitatea.

Inspectoratul de Poliției Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, împreună cu polițiștii locali, au efectuat luni seara, începând cu ora 22:00, o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară 2 din 2020. Ca urmare a acțiunii desfășurate în noaptea de luni spre marți, în intervalul orar 22:00 – 06:00, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 28.500 de lei.

Peste 400 de polițiști și jandarmi, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic în stradă misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor măsurile stabilite atât de Ordonanța Militară 2, cât și de prima ordonanță. În urma activității desfășurate în ultima zi, au fost verificate 1.150 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu și au fost efectuate 96 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind modul de respectare a interdicției prevăzută de Ordonanța Militară 2.

Totodată, s-au aplicat trei sacțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei pentru trei fapte de natură economică privind nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri.

Autoritățile administrative din județ, ajutor pentru vârstnicii de peste 65 de ani

Prefectul de Olt Florin Homorean a dispus și el măsuri care trebuie respectate de autoritățile administrative din județ. Astfel, autoritățile din fiecare localitatea olteană au obligația să identifice, să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. În urma identificării acestor persoane, autoritățile administrației publice locale vor transmite Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt, săptămânal, lista actualizată și problemele deosebite identificate. Totodată, Prefectura Olt a transmis către toate administrațiile publice locale o informare comunicată de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, referitoare la prevederile din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, prin care pot asigura buna desfășurare a ședințelor de consiliu local și județean sau ale comisiilor de specialitate ale acestora, în concordanță cu cerințele actelor normative specifice, emise în perioada stării de urgență, care instituie măsuri menite să restricționeze activitățiile care presupun participarea unui număr mai mare de persoane.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți