Șoferii, sfătuiți de polițiști să conducă prudent. Pe drumurile din Olt se circulă în condiții de iarnă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt îi sfătuiesc pe șoferi să conducă prudent, având în vedere că pe drumurile din județ, marți, se circulă în condiții de iarnă. Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto sunt rugați să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Având în vedere starea vremii, poliţiştii adresează următoarele recomandări utile pentru un drum în siguranță:

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic.

Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor. În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz.

Totodată, operatorii de transport care deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<