23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Bărbați din Slatina, amendați pentru vânzarea la suprapreț a peste o sută de măști de protecție

- Advertisement -

Doi bărbați din municipiul Slatina au fost amendați cu 10.000 de lei după ce, zilele trecute, au încercat să vândă, ilegal și la suprapreț, peste o sută de măști de protecție, atât de necesare în această perioadă de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Polițiștii i-au prins pe aceștia în zona parcării de la supermarketul Lidl din Cartierul Steaua, din localitate.

Slătinenii voiau să vândă o singură mască la peste 50 de lei, iar toate măștile de protecție au fost confiscate, spun polițiștii.

„Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, au organizat o acțiune în urma căreia au depistat în flagrant doi bărbați din municipiul Slatina, în timp ce încercau să vândă echipamente medicale de protecție, respectiv 110 bucăți măști de protecție 3M, fără a deține documente de proveniență și fără a fi autorizați să efectueze astfel de activități de comerț. Aceștia solicitaseră în schimbul măștilor de protecție suma de 5.700 lei, prețul de comercializare mai mare față de perioada anterioară declanșării situației epidemiologice actuale. Măștile de protecție au fost indisponibilizate”, au transmis autoritățile.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu 10.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți