11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Echipaje ale Poliției, Jandarmeriei și Armatei, din nou în stradă. Oamenii legii verifică dacă se respectă Ordonanța Militară 3

- Advertisement -

O nouă acțiune a oamenilor legii pe străzile municipiului Slatina miercuri, după ora prânzului, când a intrat în vigoare noua ordonanță militară, care prevede interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei. Excepție fac cei care merg la muncă, la cumpărături de primă necesitate sau să-și plimbe pentru nevoi animalele de companie. Vârstnicii de peste 65 de ani se pot deplasa în intervalul orar 11:00 – 13:00, pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor sau necesitățile animalelor. În afara acestor ore, este permisă circulația pentru activități profesionale sau agricole.

Ca și în noaptea de luni spre marți, când intra în vigoare Ordonanța Militară 2, prin care se interzicea circulația persoanelor, în afara locuințelor sau gospodăriei, între orele 22:00 – 06:00, astăzi, de la ora 12:00, când a fost pusă în aplicare Ordonanța Militară 3, echipaje ale polițiștilor de ordine publică și rutieri, mascaților de la Serviciul de Acțiuni Speciale Olt, jandarmilor, polițiștilor locali, dar și ale armatei, au blocat circulația din zona intersecției de la Vălcea, din Slatina.

Oamenii legii au început să-i verifice pe trecătorii aflați încă pe stradă după această oră, dar și pe șoferii care erau în trafic. Aceștia au început să vadă dacă persoanele pe care le-au oprit au asupra lor declarațiile pe propria răspundere, adeverințele de la angajator și legitimațiile de serviciu, în cazul celor care se deplasau în interes profesional, declarațiile pe proprie răspundere celor care se deplasau pentru alte necesități. Excepție au făcut doar vârstnicii de peste 65 de ani, care se pot deplasa între orele 11:00 și 13:00.

Din zona intersecției de la Vălcea, echipajele de poliție, jandarmi și armată au mers pe toate arterele din municipiu, cu sistemele audio și sirenele pornite, cetățenilor fiindu-le transmis din nou mesajul prin care să stea în casă pe parcursul întregii zile și să iasă doar în caz de necesitate, bineînțeles având asupra lor documentele prevăzute de noua ordonanță militară. Pentru început, acțiunea oamenilor legii a avut doar caracter preventiv.

Cătălin FIRCOIU        

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți