8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Lipsă de donatori de sânge, în plină pandemie de coronavirus

- Advertisement -

În plină epidemie de virus chinezesc Covid-19, în județul Olt sunt tot mai puțini donatori de sânge. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din municipiul Slatina, care fac un apel la aceștia.

Este criză de sânge în spitalele din Olt, în contextul răspândirii noului Coronavirus, iar Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina îi îndeamnă pe locuitorii județului să vină și să doneze, procedurile de donare fiind aceleași, însă, în situația dată, donatorii mai trebuie să completeze un formular legat de infecția cu virusul chinezesc.  

„Știm că restricțiile impuse din cauza pandemiei vă spun că nu trebuie să ieșiți din casă decât atunci când este strict nevoie, dar, din păcate, criza de sânge și produse de sânge poate fi asimilată cu această nevoie!
Vă rugăm să veniți să donați la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina, strada Ecaterina Teodoroiu, nr. 28, de luni până vineri, începând cu ora 08:00. Procedurile de admitere și de donare sunt aceleași, în plus completarea chestionarului care include întrebări suplimentare legate de contextul actual infecțios, protecția suplimentară a donatorului prin oferirea de mască de protecție, dezinfectarea mâinilor cu substanțe biocide, a canapelei de consultații și a scaunului de donare după fiecare donator. Este dorința cadrelor medicale din unitatea noastră, să nu ne uitați, pentru a putea răspunde solicitărilor colegilor din spitale care au grijă de bolnavi”, este apelul făcut de reprezentanții centrului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți