2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul Emil Moț, un nou mesaj pentru sănătatea părinților și bunicilor

- Advertisement -

„Trecem cu toţii printr-o perioadă sensibilă şi este extrem de important să conştientizăm că avem în faţă o provocare pe care numai împreună o putem depăşi cu bine”, a transmis astăzi primarul Slatinei, Emil Moț. Atenția lui s-a îndreptat din nou mai ales către părinți și bunici, care trebuie să rămână acasă. Cei care locuiesc singuri și nu se pot deplasa, pot cere ajutorul autorităților.

„Astăzi mă adresez în special părinţilor şi bunicilor noştri, acei oameni minunaţi care ne-au crescut şi au avut grijă de noi şi care, acum, iată, sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus nemilos care ne-a dat tuturor vieţile peste cap. După cum ştiţi, de astăzi a intrat în vigoare o nouă ordonanţă militară, care impune reguli stricte persoanelor cu vârste de peste 65 de ani. Statisticile şi specialiştii demonstrează că acestea sunt cele mai vulnerabile în faţa pandemiei de coronavirus, de aceea este necesar, iar acum şi obligatoriu, să staţi în casă pentru a vă proteja”, a transmis Emil Moț.

Conform Ordonanţei 3, este permis pentru cei de peste 65 ani să iasă afară doar între orele 11:00 şi 13:00, strict pentru cumpărături sau asistenţă medicală, şi numai dacă este nevoie urgentă. În acest interval, slătinenii din celelalte categorii de vârstă să rămână acasă. „Dragii mei, tuturor celorlalți vă recomand ca în acest interval orar să evitați să iesiți din casă pentru ca cei mai în vârstă să-și facă cumpărăturile în cel mai scurt timp. În cazul în care, totuși, cei mai tineri dintre noi întâlnesc vârstnici la magazine sau la farmacie, vă rog să le acordăm acestora prioritate la rând”, a mai spus primarul Slatinei.

Cei care locuiesc singuri, nu se pot deplasa şi nu au pe nimeni apropiat care să îi ajute cu cumpărăturile necesare, pot apela Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei şi vor primi ajutor.

„Trebuie să înţelegeţi că, protejându-vă pe dumneavoastră, îi protejaţi şi pe cei dragi, dar şi pe noi toţi. Gândiţi-vă că statul în casă este atât de uşor, în comparaţie cu statul în spital, intubat sau chiar mai rău. Dragi slătineni de toate vârstele, vă rog din suflet să respectaţi cu stricteţe regulile impuse de ordonanţa militară, să înţelegeţi că e mai simplu să prevenim, decât să ajungem să numărăm pierderi de vieţi. Haideţi să alegem să fim sănătoşi, putem face asta împreună”, a transmis Emil Moț.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți