10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Caracal se pregăteşte să trateze pacienții cu Covid-19

- Advertisement -

Devenit „spital suport” pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, Spitalul Municipal Caracal a transmis astăzi Ministerului Sănătății lista cu dotările de care are nevoie pentru a face față actualei crizei sanitare. E nevoie in primul rând de suplimentarea numărului de ventilatoare cu încă opt astfel de aparate, vitale pentru îngrijirea bolnavilor de Covid-19.

Pentru a face față unui eventual val de pacienți infectați cu noul coronavirus, conducerea Spitalului Caracal se organizează din timp. Astfel, după ce ieri Ministerul Sănătății anunța că unitatea medicală va deveni „spital suport” pentru pacienţii cu coronavirus, astăzi s-a făcut publică lista cu dotările disponibile, dar şi cu cele necesare pentru perioada care urmează.

La Caracal sunt 25 de paturi la Terapie Intensivă şi două aparate de ventilaţie, la care se adaugă alte șase ventilatoare mecanice. Ar mai fi nevoie însă şi de alte dotări pentru care spitalul a cerut ajutorul Ministerului Sănătății. „Conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sănătății achiziția în regim de urgență a opt aparate de ventilație, zece monitoare pentru funcții vitale, zece injectomate, un aparat mobil pentru radiologie și un container pentru asigurarea triajului bolnavilor respiratori”, a transmis Primăria Caracal.

Autoritățile locale au mai precizat că Spitalul Caracal a primit 10.000 de măşti chirurgicale, din cele 35.000 comandate, diferența urmând să ajungă în prima parte lunii aprilie. De asemenea, 100 de combinezoane de protecție vor ajunge în spital pe 2 aprilie. Conducerea spitalului a achiziționat deja și cantități suficiente de dezinfectanți.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți