23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

HelpLine pentru persoanele afectate de virusul chinezesc

- Advertisement -

O linie telefonică de urgență – HelpLine a fost pusă la dispoziția persoanelor din Olt aflate într-o situație de risc, perceput sau real, datorită infecției cu Covid-19.

Linia telefonică a fost pusă în funcțiune începând de astăzi, 27 martie, la inițiativa Spitalului Județean de Urgență Slatina, în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România – Filiala Olt, cu scopul de a oferi asistență și suport psihologic, pentru a depăși situația de criză în care se află.

Numărul de telefon, la care persoanele afectate de noul coronavirus pot suna de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00, este 0757.309.555.

„De asemenea, pentru a diminua disconfortul psihologic și a preîntâmpina apariția ulterioară a unor afecțiuni de natură psihiatrică, tulburări de anxietate, depresie, atacuri de panică etc., persoanele, care se află în carantină instituționalizată, vor fi evaluate psihologic de la distanță – telescreening, prin instrumente de comunicare prin internet –Skype, Whatsapp, Facebook și vor primi recomandări adaptate problematicii identificate de la specialiști în sănătate mintală – psihiatri, psihologi”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți