19.1 C
Slatina
vineri,10 mai,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de combinezoane de protecție și zeci de litri de dezinfectant, pentru salvatorii din Olt

- Advertisement -

Mai multe instituții din județul Olt, care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, vor primi în perioada următoare 1.380 de combinezoane de protecție și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical.

Combinezoanele și dezinfectantul ajung astăzi la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și vor fi distribuite Spitalului Slatina și Unității de Primiri Urgențe a unitățiii medicale, Ambulanței, pompierilor și Direcției de Sănătate Publică Olt.

„Combinezoanele de protecție vor ajunge in cursul zilei de astăzi la ISU Olt și vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Unitatea de Primiri Urgențe Slatina, Serviciul de Județean de Ambulanță Olt, ISU «Matei Basarab» Olt și Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt, iar dezinfectatul de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical, va fi distribuit către UPU Slatina și DSP Olt. Echipamentele au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și aduse în țară cu o aeronavă NATO”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Materialele de protecție și dezinfectantul, atât de necesare pentru prenirea răspândirii Covid-19, vor fi utilizate de personalul medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină unde sunt pacienți suspecți ori confirmați cu noul coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți