14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Crește numărul carantinanților în centrele special amenajate în Olt. Autoritățile au identificat spații noi

- Advertisement -

Continuă să crească numărul oltenilor care se întorc din țările serios afectate de noul coronavirus și intră sub supraveghere, pentru 14 zile, în centrele special amenajate din județ. Dacă vineri după-amiaza vorbea doar de 106 persoane carantinate în Olt, sâmbătă numărul acestora a ajuns la 133. Având în vedere situația dată, autoritățile au reușit să identifice și noi locuri de carantinare în județ, iar de la 160 câte erau ultima dată, în prezent numărul locurilor este de 263.   

În total, de la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor cu virusul Covid-19, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au monitorizat 3.136 de olteni. 2.171 de persoane erau în izolare la domiciliu, din autoizolare ieșiseră 965, iar 133 erau carantinate. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul chinezesc.

Autoritățile au identificat sâmbătă și peste o sută de locuri noi în care să fie carantinați, pentru 14 zile, oltenii care vin din străinătate.

„În cursul zilei de astăzi (sâmbătă n.r.), prefectul de Olt Florin Homorean, împreună cu autoritățile implicate din cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt, în urma analizării fluxului de cetățeni care sosesc din țările afectate de Covid-19 în județul nostru, au depus eforturi în identificarea a noi spații de carantinare instituționalizată. Astfel, de la un număr de 160 de locuri, județul Olt dispune, la acest moment, de 263 locuri de carantinare. Având în vedere numărul ridicat de persoane care intră pe teritoriul României din zonele afectate de Covid-19, cu domiciliul în județul Olt, și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată în județul de domiciliu, solicităm autorităților locale să identifice noi spații de carantinare (…)”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Autoritățile îi asigură în continuare pe cetățenii județului Olt de întreaga implicare în gestionarea acestei situații și fac, din nou, apel la aceștia să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți