10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pe străzile Slatinei s-a auzit imnul național. Acțiuni ale oamenilor legii au fost și în județ

- Advertisement -

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3, care interzice circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei pe parcursul întregii zile, oamenii legii au intesificat acțiunile pe străzile municipiului Slatina, dar și în celelalte localități ale județului Olt. Sâmbătă după-amiaza, de la ora 17:00, a fost organizată din nou o astfel de acțiune, în megafoanele de pe echipajele Poliției, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale, care vor avea sistemele luminoase pornite, răsunând „Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României. Astfel, oamenii legii au vrut să mulțumească populației că stă în casă.   

Ca și dățile trecute, când au fost puse în aplicare Ordonanța Militară 2, dar și noua ordonanță militară, oamenii legii au blocat intersecția de la Vălcea, din Slatina, iar prin sistemele audio de pe echipaje, timp de câteva minute, s-a auzit imnul național. Apoi, polițiștii rutieri, de ordine publică, mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale Olt, jandarmii, militarii, dar și polițiștii locali, au plecat pe străzile principale ale urbei cu sistemele luminoase pornite, iar în megafoane a continuat să răsune „Deșteaptă-te, române!” și nu mesajul deja consacrat: „Stați în casă pentru sănătatea dumneavoastră și a celor apropiați!”. A fost un gest de mulțumire al acestora pentru cetățeni că le ascult sfatul de a sta în casă. „Oamenii legii acționează permanent pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, privind restricționarea circulației cetățenilor. În semn de solidaritate, în întreaga țară autospecialele din teren au difuzat imnul național al României. Prin această acțiune, care este la nivel național, dorim să transmitem cetățenilor un mesaj prin care îi asigurăm că suntem prezenți în stradă, pentru siguranța lor. Suntem pregătiți și avem capacitatea de a face față oricărei provocări. Pentru siguranța tuturor, STAȚI ACASĂ! Noi suntem aici pentru dumneavoastră! Totul va fi bine!”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii, cu armele din dotare asupra lor, au continuat să acționeze în ultimele zile în tot județul pentru a vedea, în primul rând, dacă este respectată măsura restricțiilor de circulție. În acest week-end au fost filtre atât în mediul urban, cât și în cel rural. „Se acționează zilnic, în medie cu 600 de polițiști și jandarmi, atât în mediul urban, cât și rural, pentru respectarea Ordonanței Militare privind respectarea restricțiilor de circulație. Sunt verificați și cei care trebuie să rămână izolați la domiciliu. Avem și sprijinul celor de la Armată. Mesajul nostru către cetățeni este să respecte prevederile Ordonanței Militare și să stea în case pentru sănătate lor și a celor apropiați”, a mai precizat reprezentantul IPJ.

Ultima ordonanță militară, cea cu numărul 3 intrată în vigoare din 25 martie, prevede interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei de-a lungul zilei. Excepție fac cei care merg la muncă, la cumpărături de primă necesitate sau să-și plimbe, pentru nevoi, animalele de companie. Vârstnicii de peste 65 de ani se pot deplasa în intervalul orar 11:00 – 13:00, pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor sau necesitățile animalelor. În afara acestor ore, este permisă circulația pentru activități profesionale sau agricole. Bineînțeles, cetățenii trebuie să aibă asupra lor atât declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, documente care trebuie însoțite de actul de identitate sau legitimația de serviciu pentru cei care încă lucrează perioada aceasta.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți