17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scandal la Stoenești. Angajați ai Stațiunii de Cercetare, amenințați cu moartea

- Advertisement -

A fost scandal mare, astăzi, la Stoenești, unde angajații Stațiunii de Cercetare și Dezvolatre Agricolă Caracal au fost amenințați cu moartea de doi ciobani. Conflictul a început după ce angajații stațiunii au surprins, pe terenul ce aparține unității agricole, într-o zonă cultivată cu grâu, o turmă de capre.

Reprezentanții Stațiunii de Cercetare Caracal au mărturisit că, atunci când au încercat să scoată animalele de pe terenul lor, au fost asaltați de doi ciobani. Aceștia din urmă aveau asupra lor bâte și i-au amenințat pe angajații stațiunii.

 „Am încercat să scoatem caprele din grâu, timp în care (aproximativ 5 minute) au apărut proprietarii animalelor (doi ciobani vestiți) cu o mașină direct prin grâu, au oprit în fața mașinii Stațiunii, coborând două persoane cu doi araci (bâte) în mână, amenințând cu moartea și desigur fugind după mașina stațiunii (toate acestea pe terenul SCDA Caracal, prin cultura de grâu)”, au povestit angajații stațiunii.

Ei au mers apoi direct la Poliția Stoenești, cu ciobanii agresivi pe urmele lor, să anunțe incidentul, însă oamenii legii le-au spus că nu e momentul să depună plângere acum. „După toată această gravă întâmplare, organele au recomandat să facem plângere după ce trece starea de urgență, deoarece acum sunt alte priorități. Luni, vom depune o plângere împotriva acestor doi indivizi la Unitatea de Parchet competentă, pentru distrugere și amenințări”, au mai precizat reprezentanții stațiunii agricole.

Nu este primul incident de acest gen înregistrat în zonă. Ciobanii au mai lăsat, se pare, turmele de animale să pască noaptea pe ogoarele cultivate cu grâu ale stațiunii agricole. De această dată, reprezentanții unității au cerut Primăriei Stoenești să evalueze pagubele produse de ciobanii din localitate.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți