3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Meteorologii anunță vreme rece și precipitații mixte în sudul țării

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis, luni după-amiaza, o informare meteorologică și o atenționare cod galben de vreme rea, în vigoare de luni noaptea, ora 22:00, și până joi dimineața, ora 10:00. Sudul țării, din care face parte și județul Olt, dar și alte zone ale țării, se află sub incidența unei avertizări de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului și brumă.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, marți și miercuri cu precădere în sudul țării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig.

„În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade Celsius şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică. Din noaptea de luni spre marţi până în dimineaţa de miercuri, aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare”, anunță ANM.

Meteorologii mai spun că vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60 – 70 de kilometri pe oră în zona montană înaltă şi cu rafale de 50 – 60 de kilometri pe oră în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți