18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

O farmacie din Caracal, amendată de polițiști pentru vânzarea spirtului la suprapreț

- Advertisement -

Tot mai mulți afaceriști din județul Olt au fost prinși în ultimele zile că vând produse la prețuri mult mai ridicate față de perioada de dinaintea apariției cazurilor de infecție cu noul Coronavirus. După afaceriștii sau simplii cetățeni prinși că făceau speculă cu făină sau măști de protecție, acum și o farmacie din municipiul Caracal a fost depistată că vindea spirt la suprapreț, polițiștii aplicându-i o amendă de 20.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au constatat faptul că o farmacia oferea spre vânzare aproape 50 de sticle de alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic a câte 500 de mililitri, la 17 lei pe sticlă, un preț mult mai mare decât cel practicat anterior declanșării pandemiei cu Covid-19.

„Din verificări a reieșit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru același tip de produse. Marfa era recepționată la un preț cu un adaos comercial cuprins între 1% și 50% și, ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% și 300%”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Societatea comercială care deținea apariția a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Totodată, polițiști au confiscat suma de 840 de lei, contravaloarea sticlelor de spirt oferite spre comercializare, fără a fi respectate normele legale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți