O farmacie din Caracal, amendată de polițiști pentru vânzarea spirtului la suprapreț

Tot mai mulți afaceriști din județul Olt au fost prinși în ultimele zile că vând produse la prețuri mult mai ridicate față de perioada de dinaintea apariției cazurilor de infecție cu noul Coronavirus. După afaceriștii sau simplii cetățeni prinși că făceau speculă cu făină sau măști de protecție, acum și o farmacie din municipiul Caracal a fost depistată că vindea spirt la suprapreț, polițiștii aplicându-i o amendă de 20.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au constatat faptul că o farmacia oferea spre vânzare aproape 50 de sticle de alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic a câte 500 de mililitri, la 17 lei pe sticlă, un preț mult mai mare decât cel practicat anterior declanșării pandemiei cu Covid-19.

„Din verificări a reieșit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru același tip de produse. Marfa era recepționată la un preț cu un adaos comercial cuprins între 1% și 50% și, ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% și 300%”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Societatea comercială care deținea apariția a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Totodată, polițiști au confiscat suma de 840 de lei, contravaloarea sticlelor de spirt oferite spre comercializare, fără a fi respectate normele legale.

Cătălin FIRCOIU

7 comentarii la „O farmacie din Caracal, amendată de polițiști pentru vânzarea spirtului la suprapreț

 • Acest pret este agreat de toate farmaciile particulare din oras,inclusiv mag.alimentare din cadrul pietei ag.al !
  Care-i acea frm?
  De ce nu-i nominalizata?baracu

  Răspunde
  • Sa va ia dracu de saraciii acum va imbogatiti. Cand o da virusul in voi o sa va ganditi ca e blestem de la lumea care o inselati. Numai in Romania se intampla asa

   Răspunde
 • Păi și cu celelalte farmacii care vând alcoolul sanitar (spirtul) cu 12 lei sticla de 200 de ml. ce faceți ?
  Verificați toate farmaciile !

  Răspunde
  • Sa ii ia pe toti mi se pare mie ca fac afaceri pe acest infect de virus la fel sunt si ei este vb de farmacia brad a cumparat alcool sanitar de la ana maria market!

   Răspunde
 • Veniți și la Potcoava la magazine , la farmacii ca e jale! Politia Economică unde eeeeeeee????????

  Răspunde
 • Sa vedeți la Drăgășani 500 ml 21,50 de lei, și 200.ml săpun dezinfectant 48 de lei, nu la farmacie se întâmplă, la magazinele care au mai rămas deschise

  Răspunde
 • Să meargă și în comuna Horia, județul Tulcea, că și acolo se vinde spirtul cu 20 RON iar drojdia 12 ron..

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<