11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 700 de olteni, amendați pentru că au ieșit din casă fără motiv. De astăzi, valoarea amenzilor crește

- Advertisement -

Peste 600 de polițiști, jandarmi și militari au fost, în ultimele trei zile, în teren, să vadă dacă oamenii respectă restricțiile de circulație stabilite prin Ordonanța Militară 3. Mai bine de 2.000 de persoane au fost verificate, zilnic, iar multe dintre ele plecaseră de acasă deși nu era absolut necesar. Numai în week-end, peste 700 de olteni au fost amendați pentru că au încălcat noile reguli. Începând de astăzi, amenzile pentru cei care nu respectă restricțiile sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, mult mai mari decât în zilele anterioare, când valoarea lor era între 100 și 5.000 lei.

În ciuda tuturor restricțiilor impuse de autorități și fără să țină cont că numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, sute de olteni colindă dintr-un loc în altul, deși n-au nimic urgent de rezolvat. Forțele de ordine au ieșit în număr mare pe stradă încă de vineri și au oprit atât în trafic, cât și pe trotuare, peste 2.000 de persoane în fiecare zi.

Au vrut să vadă de ce au ieșit din casă și cât de urgent este motivul deplasării, iar în foarte multe cazuri au constatat că oamenii au ignorat, pur și simplu, restricțiile impuse. „Au fost verificate, zilnic, în medie, 2.000 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. În urma acțiunilor efectuate, pe raza județului Olt, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, oamenii legii au aplicat 736 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a amenzilor fiind de 873.560 lei”, au transmis reprezentanții Prefecturii Olt.

În județ, în acest moment, 165 de persoane sunt în carantină instituționalizată, pentru că s-au întors recent din „zone roșii”, puternic afectate de coronavirus. Alte 1.826 de persoane sunt izolate la domiciliu pentru că, fie s-au întors din țări cu mai mult de 500 de cazuri de Covid-19, fie au intrat în contact cu suspecți de coronavirus.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți