Vârstnicii din Slatina, ajutați să rămână acasă

Pentru a nu se expune pericolului de îmbolnăvire, persoanele în vârstă apelează în fiecare zi la ajutorul Primăriei Slatina. Prin Direcția de Asistență Socială, municipalitatea face cumpărături pentru ei. Oamenii sună și transmit lista de alimente sau medicamente de care au nevoie, iar în câteva ore au produsele la ușă.

După un week-end în care au respectat indicațiile autorităților și au rămas acasă, mulți vârstnici din Slatina au sunat astăzi la numerele de telefon puse la dispoziție de Primăria Slatina, pentru a primi alimente și produse de strictă necesitate. Au luat legătura Direcției de Asistență Socială, au transmis lista de cumpărături, iar apoi au așteptat să primească totul acasă și au plătit suma indicată pe bonul de casă.

Două echipe formate din asistenți sociali și asistenți medicali se ocupă de aprovizionarea slătinenilor care au peste 65 de ani și nu se pot aproviziona. Astăzi, prima oprire a fost pe strada Vederii, unde angajații de la Asistență Socială au dus alimente și apă, dar și produse de curățenie unei familii de vârstnici. O altă echipă a făcut cumpărături pentru o bătrână de pe strada Trandafirilor. Vecinii au cerut ajutorul autorităților pentru femeia care locuiește la același etaj cu ei și care se teme să mai iasă din casă în această perioadă. Femeia a primit la ușă tot ceea ce a solicitat la telefon: de la fructe și alte alimente de strictă necesitate până la dezinfectați și apă plată.

Autoritățile din Slatina, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, au înființat un call center la Clubul Pensionarilor, pentru preluarea comenzilor de la vârstnicii aflați în dificultate. Solicitările vor fi preluate la numerele de telefon 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906, livrarea produselor solicitate până la ora 12:00 urmând a se face în cursul aceleiași zile, iar pentru produsele solicitate după ora 12:00 livrarea se va face în ziua următoare.

Simona VÂRBAN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<