19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Restricția circulației, nerespectată de alți aproape 200 de olteni. Au fost amendați cu peste 300.000 de lei

- Advertisement -

Ordonanțele militare puse în aplicare pentru a preveni răspândirea Covid-19 sunt în continuare nerespectate, în ultima zi alți aproape 200 de olteni fiind amendați cu peste 300.000 de lei, pentru că au ieșit din casă fără motiv.  

500 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari au vegheat la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare, în ultimele 24 de ore. Au fost verificate peste 1.800 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu, iar o persoană, găsită în proximitatea locuinței, a fost plasată în carantină instituționaliztă, sub pază, pentru că nu a respecta măsura autoizolării. Aceasta a fost amendată cu 5.000 de lei, suportând și toate chetuielile generate de carantinare. „Reamintim cetățenilor care se află sub măsura izolării la domiciliu că, în situația în care sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi plasate în carantină forțată și vor fi obligate să suporte toate chetuielile efectuate cu carantinarea lor”, se arată într-un comunicat remis de prefectura Olt.

În urma acțiunilor efectuate atât în mediul urban, cât și în mediul rural din Olt, oamenii legii au aplicat și 191 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a amenzilor fiind de 338.590 lei. Totodată, au fost efectuate peste 50 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate.

Din cele 3.458 de persoane supravegheate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor posibil infectate cu noul coronavirus, în prezent mai sunt izolați la domiciliu 1.683 și 189 de carantinanți, din totalul de 252 persoane intrate. Avem și 1.775 de persoane ieșite din autoizolare, dar și alte 63 ieșite din carantină. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de Covid-19.

De la începutul săptămânii, prefectul de Olt Florin Homorean a solicitat și angajaților Protecției Concumatorului să asigure aplicarea și respectarea prevederilor Ordonanței Militare 3/2020. „În acest sens, până la acest moment, au fost efectuate un număr total de 76 acțiuni de control la operatorii economici de pe raza județului Olt. Ca urmare a nerespectării articolului 7, alineat 1, din Ordonanța Militară 3/2020, doi dintre operatorii economici controlați, un supermarket și o piață agroalimentară, au fost sacționați cu amendă contravențională în valoare totală de 10.000 de lei”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți