19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Aproape 1.800 de izolați la domiciliu și carantinați în Olt. Anchetă în cazul ultimelor confirmări cu coronavirus

- Advertisement -

Ultimele date oficiale ale specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt arată că în ultimele 24 de ore a crescut atât numărul autoizolaților, cât și cel al carantinaților din centrele special amenajate în județ. Miercuri, la ora 14:00, erau aproximativ 1.800 de persoane într-una dintre aceste situații. Totodată, DSP anunță că în prezent este o anchetă epidemiologică în privința ultimelor două cazuri confirmate cu COVID-19.

Nu mai puțin de 3.508 olteni s-au întors în ultima perioadă din țările serios afectate de noul coronavirus și au intrat în autoizolare fiind supravegheate de specialiștii DSP.

În după-amiaza primei zile a lunii aprilie, în județ încă erau în izolare la domiciliu 1.580 de olteni și 203 erau carantinate. De la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor umane cu SARS-CoV 2, am avut și 2.001 olteni care au ieșit din autoizolare, dar și 67 care au ieșit din regimul de carantinare.

Potrivit autorităților, persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de virusul COVID-19.

Anchetă epidemiologică în cazul ultimelor cazuri confirmate cu COVID-19

Marți, în Olt, au fost înregistrate două noi cazuri confirmate cu COVID-19. Este vorba de un bărbat de 53 de ani, din orașul Drăgănești Olt, fost polițist, care a fost internat la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București, dar și de o femeie de 72 de ani, din comuna Sârbii Măgura, spitalizată la aceeași unitate medicale. În privința acestor ultime două cazuri, în prezent are loc o anchetă epidemiologică. „În ceea ce privește ultimele informatii cu privire la situația epidemiologică actuala din județul Olt, menționăm că acestea sunt sub controlul anchetei epidemiologice”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Ultimii doi olteni diagnosticați cu coronavirus s-au aflat în izolare la domiciliu, fiind supravegheate de oamenii legii, după ce au revenit de la unitatea medicală din București, iar în prezent nu prezintă simptome și sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru terapie. „Cei doi cetăţeni din judeţul Olt care au fost internaţi la spitalul din Bucureşti, s-au aflat în izolare la domiciliu, sub supravegherea forţelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locaţiile în care se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nici o formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul. Precizăm că pacienţii nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu COVID-19 şi, conform procedurilor, acestea au fost transportate cu Autospeciala Transport Personal şi Victime Multiple din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, transport însoţit de o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt şi au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, sub supravegherea medicilor care cunoşteau istoricul epidemiologic, luându-se toate măsurile necesare în vederea asigurării unei gestionări corecte a situaţiei”, a transmis Prefectura Olt, printr-un comunicat.

Încă patru olteni depistați cu acest virus

În județ mai sunt încă patru persoane depistate cu coronavirus. Acestea sunt: copilul de 1 an și 2 luni, din Slatina, care a fost internat pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Slatina și transferat cu izoleta la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, tânărul de 22 de ani, din Slatina, ambii fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova, și gravida de 21 de ani, tot din Slatina, care a fost dusă la Maternitatea Bucur din Capitală. Avem și un oltean declarat vindecat și externat din unitatea medicală craioveană, respectiv slătineanul de 22 de ani.

Pentru limitarea răspândirii infecției umane cu COVID-19, DSP Olt recomandă cetățenilor din județ respectarea măsurilor de protecție epidemiologică instituite.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți