11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de persoane din Olt, amendate pentru că nu au stat în casă

- Advertisement -

Zi de zi, oamenii legii continuă să-i sancționeze contravențional pe oltenii care nu respectă măsura statului în casă, doar în ultima zi fiind amendați peste o sută dintre ei, cuantumul sancțiunilor contravenționale fiind de peste 200.000 de lei.

Peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au vegheat, în utlimele 24 de ore, la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare. Forțele de ordine au verificat peste 1.900 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu.

În urma acțiunilor efectuate atât în mediul urban, cât și în mediul rural din județ, oamenii legii au aplicat 106 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a amenzilor fiind de 228.400 de lei. Totodată, au fost efectuate aproximativ 25 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență, nefiind însă aplicate sancțiuni.

Amenzi mai mari pentru nerespectarea stărilor de asediu și urgență

Ordonanța de urgență, prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență, a fost publicată marți în Monitorul Oficial al României, iar acestea vor fi puse în aplicare de joi, 2 aprilie.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și sunt cuprinse între 2.000  și 20.000 de lei, față de minimum 100 și maximum 5.000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, astfel: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți