12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Școala altfel” e distractivă și online

- Advertisement -

Pentru multe unități de învățământ din județul Olt, această săptămână era dedicată programului „Școala Altfel”. Din cauza pandemiei de Coronavirus, școlile sunt acum închise, însă cadrele didactice au găsit un mod practic de a face activități cu copiii. Elevii Școlii Gimnaziale „George Poboran” au întâlniri zilnice în mediul online cu învățătoarele lor, dar și cu alte persoane care să îi învețe lucruri interesante.

Chiar dacă epidemia de Coronavirus a suspendat cursurile, majoritatea unităților de învățământ din județul Olt și-au mutat întâlnirile cu elevii pe diferite rețele de socializare. Pentru Școala Gimnazială „George Poboran” această săptămână era dedicată programului educațional „Școala Altfel”, în care tinerii erau angrenați în diferite activități non-formale. Cadrele didactice au găsit, totuși, mai multe idei ingenioase prin care să desfășoare aceste cursuri interactive.

Din nefericire, nu toți copiii beneficiază de device-uri moderne, precum un laptop sau a tabletă, astfel încât să poată participa la aceste întâlniri online. Dascălii spun că se gândesc mereu la aceste cazuri și cu ei lucrează în particular, telefonic sau pe WhatsApp.

Mâine, copiii vor avea o întâlnire virtuală cu artistul plastic Cristina Bacicu-Botez și vor desena împreună diferite flori și plante. Săptămâna se va încheia cu un atelier de creativitate ținut de învățătoarea lor.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți