13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Izolați la domiciliu mai puțini, carantinați mai mulți din cauza coronavirusului

- Advertisement -

A scăzut numărul persoanelor aflate în autoizolare în Olt, însă a crescut cel al carantinaților aflați în centrele special amenajate în județ. Față de datele comunicate oficial de autorități la primele ore ale dimineții de joi, în cursul după-amiezii numărul izolaților la domiciliu scăzuse cu 50, iar al persoanelor carantinate crescuse cu șapte.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au supravegheat în total, de la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor umane cu virusul Covid-19, 3.789 de persoane.

Joi după-amiază, la ora 14:00, erau în continuare în autoizolare 1.564 dintre acestea, iar alte 210 erau în carantină, în centrele din Olt. Totodată, aveam și 2.225 de olteni care ieșiseră din izolarea la domiciliu, dar și 71 care ieșiseră din regimul de carantinare. Durata de stat în autoizolare sau carantinare este de câte 14 zile.

În județ sunt și opt olteni diagnosticați cu noul Coronavirus, cazurile fiind confirmate de specialiștii laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. Acestea sunt bărbatul de 51 de ani, din Caracal, tânărul de 22 de ani, din Slatina, gravida de 21 de ani, din Slatina, bărbatul de 53 de ani, din Drăgănești Olt, femeia de 72 de ani, din Sârbii Măgura, copilul de un an și două luni, din Slatina, mama acestuia de 22 de ani, din Slatina, dar și un bărbat de 47 de ani, care era carantinat în centrul din Corabia. În afară de slătineanul de 22 de ani, care a fost declarat vindecat și externat din Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, celelalte șapte cazuri se află în spitale din Slatina, Craiova și Capitală, pentru terapie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți