18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Oltenii încalcă în continuare măsurile prevăzute de ordonanțele militare

- Advertisement -

Locuitorii, dar și agenții economici din județul Olt, continuă să încalce măsurile prevăzute de ordonanțele militare, care s-au pus în aplicare pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu COVID-19. În doar 24 de ore, peste 1.500 de olteni au fost verificați dacă respectă măsura de autoizolare, alți aproape 80 au fost amendați pentru că au ieșit din casă nejustificat, iar peste 30 de societăți comerciale au primit amenzi pentru încălcarea altor prevederi ale ordonanțelor.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, în ultima zi, au continuat să verifice modul de respectare a măsurilor de izolare în cazul a peste 1.500 de persoane și au fost verificate 31 de societăți comerciale. Totodată, oamenii legii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de peste 82.000 de lei.

În urma controalelor efectuate, în domeniul combaterii criminalității economice, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat, pe 1 aprilie, două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei. Este vorba de femeia de 53 de ani, din Brebeni, care vindea la suprapreț, în Slatina, o sută de măști de protecție, care a fost amendată cu 5.000 de lei, dar și de un agent economic din mediul rural care comercializa mai multe produse, fără a avea documente de proveniență, și a fost amendat cu 5.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți