19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Teste pentru Covid-19 în laboratorul Direcției Veterinare Olt

- Advertisement -

Prefectura Olt, Direcția Veterinară și Direcția de Sănătate Publică au demarat procedurile pentru a putea realiza teste pentru depistarea noului coronavirus în Laboratorul Sanitar Veterinar Olt.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a convocat, de urgență, conducerile Direcției de Sănătate Publică Olt și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, și a dispus demersurile pentru punerea în funcțiune a aparatului PCR din dotarea laboratorului DSVSA Olt.

„O astfel de măsură este absolut necesară atât pentru creșterea capacității de testare, cât și pentru identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate de virusul Covid-19”, au transmis reprezentanții Prefecturii Olt.

Autoritățile își propun să pună în funcțiune aparatul în cel mai scurt timp posibil. Astfel, patru specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt vor fi instruiți în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Prahova este primul județ din România în care s-au făcut demersuri încă de acum două săptămâni pentru ca acest tip de testare să fie pus în funcțiune. Aici, primele probe ar putea fi prelucrate chiar de mâine.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți