14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 2.000 de olteni, în continuare aflați în izolare la domiciliu și carantină

- Advertisement -

Tot mai mulți olteni se întorc din țările afectate de Covid-19 și când ajung în județ intră, automat, în autoizolare sau carantină pentru următoarele 14 zile. Vineri după-amiază, numărul acestora se apropia de 2.000.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de infecții umane cu virusul chinezesc, numărul persoanelor intrate în izolare la domiciliu, în județ, a fost de 4.066. Dintre acestea, vineri, la ora 14:00, 1.632 încă erau în autoizolare, iar alte 2.434 erau ieșite din izolare la domiciliu.

Alți 386 de olteni au intrat în carantină în cele zece centre special amenajate în județ, iar vineri după-amiază 315 încă erau carantinați, în timp ce 71 ieșiseră din regimul de carantinare.    

În județ sunt și opt olteni diagnosticați cu noul Coronavirus, cazurile fiind confirmate de specialiștii laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. Acestea sunt bărbatul de 51 de ani, din Caracal, tânărul de 22 de ani, din Slatina, gravida de 21 de ani, din Slatina, bărbatul de 53 de ani, din Drăgănești Olt, femeia de 72 de ani, din Sârbii Măgura, copilul de un an și două luni, din Slatina, mama acestuia de 22 de ani, din Slatina, dar și un bărbat de 47 de ani, care era carantinat în centrul din Corabia. În afară de slătineanul de 22 de ani, care a fost declarat vindecat și externat din Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, celelalte șapte cazuri se află în spitale din Slatina, Craiova și Capitală, pentru terapie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți