10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Decizii pentru sănătatea oltenilor: Mai mulți medici și bani în plus pentru materiale sanitare

- Advertisement -

Consiliul Județean a adoptat astăzi mai multe hotărâri care vizează reorganizarea sistemului sanitar din Olt. S-au aprobat fondurile necesare amenajării laboratorului mobil pentru testarea COVID-19 și s-a modificat statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina. De asemenea, Spitalul Municipal Caracal va beneficia de finanțare din fondul de rezervă al consiliului, pentru a lupta împotriva virusului chinezesc.

Consilierii județeni s-au reunit astăzi, din nou, pentru a lua decizii importante în contextul epidemiei de coronavirus. Sănătatea este domeniul prioritar acum, de aceea și bugetul județului este rectificat, astfel încât cele două spitale municipale să fie pregătite pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Cel mai mare proiect în acest sens, cel de amenajare a unui laborator pentru testarea populației județului, a primit astăzi finanțate de la Consiliul Județean.

„Pentru achiziționarea «Laboratorului modular biologie moleculară», i-a fost aprobată, Spitalulului Județean de Urgență Slatina, suma de 380 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020, diferența în sumă de 670 mii lei fiind acoperită prin renunțarea la alte cheltuieli de investiții, mai puțin prioritare în această perioadă de stare de urgență”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean.

Tot pentru Spitalul Slatina, s-a aprobat angajarea a trei medici rezidenți, în specialități care au un rol decisiv în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. „S-a aprobat transformarea a trei posturi vacante din statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina,  pentru a putea fi ocupate, considerându-se de maximă necesitate, în contextul acestei pandemii,  de către: un medic rezident an V, specialitatea boli infecțioase, nivel studii S; un medic rezident an V, specialitatea medicină de urgență, nivel studii S; un medic specialist, specialitatea pneumologie, nivel studii S”, a mai transmis Consiliul Județean.

Consiliul Județean va ajuta și Spitalul Municipal Caracal, devenit unitate medicală suport pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Astfel, s-a aprobat alocarea sumei de 300 mii lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru achiziționarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul Municipal Caracal în combaterea pandemiei de coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți