5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mii de olteni au intrat în șomaj tehnic. Cât primesc de la stat

- Advertisement -

Sute de angajatori olteni au depus, în primele două zile ale acestei luni, solicitări de decontare a șomajului tehnic. Această indemnizație nu este scutită de taxe și impozite, astfel că salariații vor primi mult mai puțini bani decât se așteptau. Peste 4.000 de angajați sunt, până acum, pe listele celor care vor primi șomaj tehnic.

Începând cu 1 aprilie, firmele pot depune cereri prin care solicită decontarea sumelor cu titlu de indemnizație de șomaj tehnic. Ajutorul financiar oferit de către stat poate fi solicitat doar de angajatorii ale căror afaceri au avut de suferit din cauza noului coronavirus. Șomajul tehnic este impozabil, spun reprezentanții AJOFM Olt.

Spre exemplu, un salariat înregistrat cu salariul minim pe economie de 2.230, va încasa 979 de lei. Pentru cei care lucrează în domeniul construcțiilor, unde salariul minim pe economie este de 3.000 de lei, indemnizația va fi de 1.612 lei.

În primele două zile, în Olt, sute de angajatori au depus cereri prin care solicită șomaj tehnic. Plata din bugetul asigurărilor de șomaj se va face în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor, urmând ca angajatorul să efectueze plata către salariat în cel mult trei zile lucrătoare de la primirea sumelor.

Toate documentele se depun online la adresa olt@anofm.gov.ro. Pentru informații suplimentare puteți suna la numere de telefon: 0249.438.595 sau la 0787.839.034.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți