Peste o sută de olteni, întorşi din străinătate, au intrat în autoizolare în doar câteva ore

Datele oficiale prezentate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, în privinţa persoanelor din judeţ întoarse din ţările serios afectate de noul coronavirus, care intră în izolare la domiciliu sau în carantină, se modifică de la o zi la alta. În mai puţin de 24 de ore, spre exemplu, numărul autoizolaţilor a crescut cu peste o sută.

De la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor umane cu virusul Covid-19, specialiștii în sănătate publică din judeţ au monitorizat 3.897 de persoane. Vineri dimineaţă, la ora 08:00, erau în continuare în izolare la domiciliu 1.672 dintre acestea, cu 108 mai multe faţă de joi după-amiaza, iar alte 210 erau în carantină în centrele special amenajate în judeţ. Totodată, aveam și 2.225 de olteni care ieșiseră din autoizolare, dar și 71 care ieșiseră din regimul de carantinare. Durata de stat în autoizolare sau carantinare este de câte 14 zile.

În județ sunt și opt olteni diagnosticați cu noul Coronavirus, cazurile fiind confirmate de specialiștii laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. Din totalul cazurilor confirmate, un caz a fost declarat vindecat şi externat din unitatea medicală în care a fost internat.

Pentru limitarea răspândirii cu virusul SARS-CoV-2, specialiştii DSP recomandă locuitorilor din Olt respectarea măsurilor de protecţie epidemiologică instituite.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<