Societăți din Balș, amendate pentru că vindeau făină și drojdie la suprapreț

Agenții economici din județ continuă să facă profit pe necazul oamenilor, iar în plină pandemie de coronavirus au mărit prețurile la unele produse expuse la vânzare. Nu mai târziu de joi, două firme din orașul Balș au făcut speculă cu făină și drojdie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt amendându-le cu 25.000 de lei.  

„În urma verificărilor efectuate la mai multe societăți comerciale din orașul Balș, polițiștii au identificat doi agenți economici care ofereau spre vânzare făină și drojdie, la prețuri mai mari decât cele practicate anterior declanșării pandemiei, fără a deține documente de proveniență”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

290 de kilograme de făină și 15 pachete de  drojdie erau vândute la suprapreț de cele două firme, iar acestea au fost sancționate contravențional de polițiști, care au confircat și întreaga marfă.

„Unul dintre agenții economici, care a oferit spre comercializare 15 pachete de drojdie și 30 de kilograme de făină, a fost amendat cu 5.000 de lei. Totodată, societatea care oferea spre vânzare 260 de kilograme de făină, fără documente de proveniență, a fost sancționată contravenționale cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/ 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Cele 290 de kilograme de făină, precum și pachetele de drojdie, au fost confiscate”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Cătălin FIRCOIU

2 comentarii la „Societăți din Balș, amendate pentru că vindeau făină și drojdie la suprapreț

  • am vazut ca la profi corabia se vindea faina cu 5,99 si nu s-au mai sesizat ,,organele,, sau peste astia mari nu se baga nimeni ,isi incordeaza muschii asupra celor mici.

    Răspunde
  • Sanctiunile au fost date pentru lipsa documentelor de proveniență. Nu există limită legală la adaosul comercial. Nu poate fi amendata o persoana juridică pentru prețul mare cu care vinde produsul. Doar dacă prețurile nu au fost cumva plafonate prin lege.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.