10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei persoane, plasate în carantină după ce nu au respectat măsura izolării la domiciliu

- Advertisement -

Oltenii continuă să nu respecte normele legale instituite pe perioada stării de urgență, pentru a preveni răspândirea infecției umane cu noul Coronavirus. Peste 2.600 dintre ei au fost verificați în ultima zi dacă respectă, spre exemplu, măsura autoizolării, iar trei dintre ei, care au încălcat această măsură, au primit amenzi de peste 25.000 de lei și au ajuns să fie plasați în carantină pentru următoarele două săptămâni.  

Peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare. Astfel, au fost efectuate peste 2.600 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării.

Polițiștii au depistat trei olteni care au încălcat această măsură, fiind sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 25.100 de lei și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente. Totodată, oamenii legii au aplicat 156 de contravenții pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, cuantumul acestora fiind de 198.800 lei.

„Atragem atenția că sancțiunile au fost majorate semnificativ, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum, cetățenii care erau sancționați pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De astăzi, amenzile vor fi cuprinse între 2.000 și 20.000 lei. Cetățenii județului sunt rugați să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți