8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de olteni, care au părăsit domiciliul nejustificat, amendați de oamenii legii

- Advertisement -

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și militarii au continuat și în ultimele 24 de ore să efectueze controale și verificări în județul Olt, fiind angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină, dar și în misiuni de asigurare a pazei locațiilor de carantinare. Peste o sută de olteni au continuat să nu stea în casă și au fost amendați de oamenii legii, în total fiind verificați aproape 1.900 dacă respectă măsura autoizolării la domiciliu, ca urmare a prevenirii răspândirii infecției umane cu noul Coronavirus.  

Peste 400 de forțe de ordine au efectuat, în ultima zi, aproximativ 1.900 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării la domiciliu, respectiv măsura carantinării instituționalizate și 65 de verificări asupra societăților comerciale sau persoanelor fizice autorizate. În total, au fost aplicate 114 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 232.030 de lei.

„Atragem atenția că sancțiunile au fost majorate semnificativ, prin modificarea OUG 1 din 1999. Până acum, cetățenii care erau sancționați pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De vineri, amenzile vor fi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Olt.

Potrivit sursei citate, cetățenii județului Olt sunt rugați să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. „Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, mai transmit reprezentanții Prefecturii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți