12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele condamnări în dosarul poștașului care a înscenat jaful de la Balș

- Advertisement -

Magistrații Judecătoriei Balș s-au pronunțat recent în dosarul poștașului Ilie Dobre de 50 de ani, de Oficiul Poștal Balș, care, împreună cu alți trei bărbați, au înscenat jaful mașinii de poștă din parcarea oficiului de la Balș, din care au furat o geantă în care erau 205.000 lei. Complicii poștașului, originar din comuna Ipotești, au fost primii condamnați de judecători, din dosarul în care erau anchetați toți cei patru bărbați fiind disjuns un altul, în care a rămas să fie cercetat în continuare doar Ilie Dobre.

Acuzați de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea, toți din municipiul Slatina, au primit pedepse cuprinse între 1 an și 6 luni închisoare și 2 ani, unul fiind condamnat la închisoare cu suspendare.

Marius Motoi a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, în privința sa măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind menținută, Florin Fieraru la 2 ani închisoare, cu măsura arestului la domiciliu menținută, și Ion Mirea la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii. Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sau Primăriei municipiului Slatina, pe o perioadă de 60 de zile. Totodată, în privința bărbatului a fost menținută măsura de plasare a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În afară de cheltuielile judiciare pe care le au de plătit, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea sunt obligați să plătească Companiei Naţionale Poşta Română SA, în solidar, suma de 22.847 lei, precum şi dobânda legală de la data de 9 septembrie 2019, când a avut loc jaful mașinii de poștă, până la data plăţii. 

Decizia instanței bălșene nu este însă definitivă, iar cei trei inculpați au declarat apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova, dosarul urmând a fi trimis acestei instanțe marți, 7 aprilie.   

Cel de-al patrulea bărbat, respectiv poștașul Ilie Dobre de la oficiul din Balș, singurul care a fost și arestat preventiv imediat după comiterea faptei de furt calificat, nu a fost deocamdată condamnat. În cazul său, a fost disjuns un alt dosar, un nou termen de judecată în proces fiind stabilit pe data de 7 mai, la Judecătoria Balș. Poștașul, originar din Ipotești, se află acum în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, după ce magistrații bălșeni au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv, până acum aproape trei săptămâni acesta fiind încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.  

Poliţiştii olteni au fost cei care i-au prins pe cei patru autori ai jafului în urma unor percheziții efectuate în municipiile Slatina şi Caracal, iniţial opt persoane fiind aduse la audieri. În urma probatoriului administrat, oamenii legii au stabilit că poştaşul Ilie Dobre, împreună cu cei trei bărbaţi, în urma unei înțelegeri anterioare, au simulat comiterea infracțiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflați în mașina de poştă.

Jaful de la Balş a avut loc în noaptea de 8 spre 9 septembrie, anul trecut, poştaşul spunând anchetatorilor că a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, cu feţele acoperite. Atacatorii au luat geanta cu cei peste 200.000 de lei, apoi s-au făcut nevăzuți. După jaf, bărbatul „bătut” a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu traumatism toracic. Acesta nu era singur în maşină, ci împreună cu un coleg, cel care a anunţat la 112 cele întâmplate. Suma de bani furată reprezenta plăţile Oficiului Poștal Balș, printre care şi o parte din pensiile programate la plată.

Polițiștii transmit că prejudiciul a fost recuperat doar parțial.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți