7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a mărit numărul spațiilor de carantină din Olt, pentru persoanele întoarse din zonele roșii

- Advertisement -

Este aflux mare de cetățeni din Olt, care intră zilnic în România, întorcându-se din zonele afectate cu infecția umană Covid-19, respectiv zone roșii, iar pentru este este impusă măsura carantinării instituționalizate. Din acest motiv, prefectul de Olt Florin Homorean a decis identificarea de noi spații de carantină în județ, iar cu ultimele 80 de locuri destinate celor carantinați numărul total al acestora este de aproximativ 440.

La o ultimă statistică prezentată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, din totalul celor 472 de persoane intrate de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de coronavirus, duminică se aflau încă în carantină 392, în timp ce alți 80 ieșiseră din regimul de carantinare.  

„În data de 5 aprilie 2020, în urma afluxului mare de cetățeni care intră zilnic pe teritoriul României din zonele afectate cu Covid-19 (zone roșii), având domiciliul în județul Olt, pentru care se impune măsura carantinării instituționalizate, prefectul de Olt Florin Homorean a convocat, în regim de urgență, în ședință, Grupul de coordonare pentru gestionarea bolilor înalt contagioase al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, în vederea identificării de noi spații de carantină. Au fost identificate și operaționalizate noi spații, la acest moment, fiind disponibile 80 de locuri pentru persoanele care necesită carantinare instituționalizată”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Cu aceste 80 de locuri noi, în Olt sunt aproximativ 440 de locuri pentru carantinați, numărul total al spațiilor special amenajate în județ fiind de aproximativ 20, respectiv în municipiile Slatina, Caracal, orașele Balș, Corabia, Scornicești și comuna Movileni.

Reprezentanții instituției Guvernului din teritoriu reamintesc autorităților administrației publice locale că trebuie să își facă datoria prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, verificând în mod permanent modul în care cetățenii respectă regulile privind izolarea, circulația prin localitate, adunările publice sau private.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți