10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Scornicești, arestat după ce a furat de la un bătrân o borsetă cu 100 de lei

- Advertisement -

Un tânăr de 36 de ani, din orașul Scornicești, a fost arestat preventiv marți, de magistrații Judecătoriei Slatina, după ce în urmă cu aproape două săptămâni a furat de la un bătrân de 83 de ani, din municipiul Slatina, o borsetă în care erau 100 de lei și mai multe documente, printre care și actul de identitate. Fapta ar fi fost comisă în zona Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Polițiștii și mascații au reușit să-l prindă pe tâlharul Marian Trașcă, în urma unei descinderi care a avut loc la locuința sa, la începutul săptămânii.    

„Ieri, 6 aprilie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Slatina au continuat cercetările pentru identificarea autorului unei tâlhării, comisă pe raza municipiului Slatina. Astfel, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Slatina, polițiștii slătineni, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 36 de ani, din orașul Scornicești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 26 martie, ar fi deposedat, prin smulgere, un bătrân de 83 de ani, de borseta pe care o avea asupra sa. Fapta a fost comisă pe raza municipiului Slatina”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Acuzat de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, Marian Trașcă a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au emis pe numele său mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

Acuzat și de tentativă la tâlhărie

Însă, bărbatul nu este la prima abatere de acest gen, fiind cunoscut cu antecedente penale. Potrivit unor surse din anchetă, acesta pe data de 12 martie ar fi încercat să-i fure unui bătrân de 75 de ani, din orașul Piatra Olt, un portofel cu bani și alte bunuri. Bătrânul, asupra căruia tânărul din Scornicești ar fi manifestat și acte de violență, se afla în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina și când l-a observat a început să strige după ajutor. Atunci, au intervenit mai mulți oameni și polițiști, pentru a-l scăpa pe bătrân, iar bărbatul, care inițial era acuzat de tentativă de furt, acum, în dosarul în care a fost arestat pentru tâlhărie, este cercetat și pentru tentativă la tâlhărie.

În momentul în care a dispus arestarea preventivă, instanța de judecată slătineană a ținut cont și de faptul că a doua faptă a avut loc pe perioada stării de urgență, fiind o situație agravantă. Așadar, bărbatul este acuzat de fapte comise față de o persoană profitând de starea de vulnerabilitate datorată vârstei și profitând de starea de urgență.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți