Forțele de ordine continuă să dea amenzi oltenilor care părăsesc domiciliul nejustificat

Oamenii legii au continuat și în ultimele 24 de ore să-i sancționeze contravenționale pe locuitorii județului Olt care nu respectă ordonanțele militare, emise pentru a preveni răspândirea infecției umane cu noul Coronavirus. Astfel, alți aproximativ 70 de olteni au fost amendați cu peste 160.000 de lei pentru că au ieșit din casă fără a avea vreun motiv întemeiat.

Aproximativ 480 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare, în ultima zi.

Forțele de ordine au efectuat, în total, 1.327 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate pe o perioadă de 14 zile. Totodată, au fost verificate 46 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

Oamenii legii au aplicat și 67 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare totală de 162.000 lei.

„Rugăm cetățenii din județ să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.