Marius Iancu: „Liberalii nu se gândesc la binele românilor”

În timp ce românii afectați de criza generată de coronavirus așteaptă ajutorul guvernului, liberalii rămân în lumea lor. Au votat în Parlament împotriva proiectului de lege care prevede amânarea ratelor românilor și a plății facturilor. Toate celelalte partide politice au fost de acord cu aceste propuneri.

Legea pe care milioane de români o așteaptă în acest moment, cea privind amânarea plății ratelor și a facturilor de utilități este blocată. PNL a atacat la Curtea Constituțională a României cele două inițiative legislative la PSD. „În plină criză medicală și începutul unei grave crize economice, Guvernul PNL în loc să îi protejeze pe români, îi lasă la mâna băncilor și amenință că le va tăia veniturile bugetarilor. Atacarea la CCR a legilor pentru amânarea plății ratelor fără dobânzi și penalități și a plății facturilor demonstrează că liberalii nu se gândesc la binele românilor”, a spus deputatul PSD Marius Iancu.

Pentru miile de români care trăiesc acum doar din șomajul tehnic, ce poate fi chiar mai mic de 1.000 de lei pe lună, pentru companiile care și-au suspendat activitatea și au de plătit rate uriașe la bănci, pentru micii întreprinzători, care nu mai au nicio sursă de venit, decizia Guvernului PNL este o lovitură extrem de dură. Cu toții și-au pus speranțele în ajutorul statului, în acest moment în care sunt nevoiți să stea acasă, pentru binele nostru al tuturor. Însă cei care trebuie să îi ajute s-au poziționat împotriva lor, într-un război de neînțeles, din care românii sunt singurii care au de pierdut. Nu vor să colaboreze cu nici un partid politic și nu sunt interesați de binele cetățenilor, spune deputatul PSD Marius Iancu. „Dacă Spania și alte țări europene vor să implementeze Venitul Minim Universal pentru anumite categorii sociale, Guvernul PNL nu are nicio strategie, niciun proiect pentru stimularea pieței de consum și pentru ajutorarea românilor care încep să aibă grave probleme financiare. Liberalii refuză să colaboreze cu celelalte partide, nu vor să avem un proiect de țară comun și să lucrăm împreună la un plan pentru salvarea României”, a spus Marius Iancu.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat decizia PNL de a ataca la Curtea Constituțională legea care le întinde o mână de ajutor românilor aflați în dificultate. El a precizat că astfel de măsuri au fost luate în Italia și Spania, țări afectate de epidemia de coronavirus. De asemenea, toate celelalte formațiuni politice, respectiv Pro România, USR, UDMR, PMP, ALDE, minoritățile naționale și parlamentarii neafiliați au votat în favoarea amânării ratelor și a plății facturilor.

Un comentariu la „Marius Iancu: „Liberalii nu se gândesc la binele românilor”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<