12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, măști de protecție și mănuși pentru fiecare familie, tichete sociale pentru cei aflați în dificultate

- Advertisement -

Primăria Slatina va oferi, pe toată perioada stării de urgență, câte cinci măști de protecție și cinci perechi de mănuși săptămânal, fiecărei familii din oraș. De asemenea, anumite categorii sociale defavorizate vor primi tichete sociale în valoare de 300 de lei.

Slătinenii sunt ajutați de autoritățile locale să treacă mai ușor peste această perioadă de criză. Consilieiri locali ai Slatinei au adoptat, în ședință extraordinară, o hotărâre care vine în sprijinul tuturor locuitorilor orașului. Sunt patru componente majore, fiecare extrem de importantă în prevenirea răspândirea coronavirusului. Astfel, fiecare familie din Slatina va primi săptămânal măști de protecție și mănuși.

„În vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19 se aprobă achiziționarea și furnizarea, pe întreaga perioadă a stării de urgență, a unui număr de cinci măști de protecție și cinci perechi mănuși alocate săptămânal în perioada mai sus menționată pentru fiecare locuință de pe raza municipiului Slatina (cinci măști de protecție plus cinci perechi mănuși pe săptămână ori aproximativ 34.000 de locuințe)”, se precizează în textul hotărârii de consiliu.

O altă prevedere se referă la anumite categorii sociale cu venituri mici, care vor primi tichete sociale din partea Primăriei Slatina. „Acordarea lunară de tichete sociale în valoare de 300 lei pe persoană singură/familie, pe întreaga perioadă a stării de urgență, în conformitate cu art. 28 din Legea 416/2002, art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020 și art. 6 Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020, către persoanele fără adăpost care nu beneficiază de servicii de cazare și masă din partea autorităților locale, persoanele vârstnice peste 65 de ani cu pensie cel mult egală cu pensia minim garantată (704 lei), familiile/persoanele singure beneficiare de ajutor social, familiile beneficiare de alocații de susținere a familiei și persoanele singure/familiile care nu realizează venituri”, au mai decis autoritățile.

De ajutor vor beneficia și medicii de familie slătineni, care vor primi materiale de protecție din partea municipalității. „Se aprobă acordarea de sprijin în vederea prevenirii riscului de răspândire a infecției cu virusul COVID -19, constând în materiale de protecție (măști și mănuși) oferite medicilor de familie din municipiul Slatina”, au aprobat consilierii locali ai Slatinei.

De asemenea, s-a aprobat continuarea achiziționării produselor dezinfectante pe toată perioada stării de urgență în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, în vederea asigurării permanente a acestora în recipientele montate în scările blocurilor de locatari de pe raza municipiului Slatina (peste 1.400 de scări, peste 1.400 de recipiente, fiind necesară umplerea acestora de aproximativ trei ori pe săptămână).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți