11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tablete interactive pentru copiii de la școala din comuna Dobrun

- Advertisement -

Copiii din comuna olteană Dobrun se bucură de câteva zile de tablete interactive care au fost achiziționate de școala din localitate, împreună cu Consiliul Local. Pentru început, s-au achiziționat 90 de tablete pentru elevii de la clasele III – VIII, însă în viitorul apropiat urmează a fi cumpărate alte 40 de tablete care vor ajunge la elevii de clasă pregătitoare, dar și la cei de la clasele I – II.

Primele 90 de tablete au fost distribuite la copiii de la clasele III – VIII din satele Dobrun și Roșieni ale comunei Dobrun, acestea fiind utilizate pentru studiu, mai ales acum în plină pandemie de coronavirus.

„De curând, școala noastră a achiziționat tablete interactive, având susținerea domnului primar Aurel Bondrescu și a Consiliului Local! Acestea au fost deja distribuite elevilor de la clasele III – VIII și urmează ca fiecare elev să se conecteze la internet, pe anumite platforme cu lecții online și să poată comunica între ei și cu dascălii lor. Utilitatea acestora este și mai mare în actuala perioadă, în care lecțiile de la clasă s-au mutat acasă, ajutându-i totodată pe copii să înțeleagă că uneori depărtarea fizică poate întări legăturile noastre spirituale!”, se arată într-un comunicat remis de Școala Gimnazială Dobrun.

Cu fonduri de la bugetul local, reprezentanții școlii vor fi cei care timp de doi ani plătesc abonamentul la rețeaua mobilă pentru următorii doi ani, existând posibilitatea de prelungire, mai transmit reprezentanții unității de învățământ.

Nu doar elevii din Dobrun și Roșieni se vor bucura de tablete interactive, ci și cei din satele Roșieni și Ulmet, de la clasele pregătitoare și a II-a, respectiv de la clasa I. 40 de astfel de tablete vor fi achiziționate în viitorul apropiat și vor fi distribuite acestora.

Totodată, elevii din comună se vor bucura și de un laborator modern de informatică, dotat cu 20 de laptop-uri, și va fi amenajat la școala din satul Dobrun, pentru ca cel vechi să fie mutat cu totul la unitatea de învățământ din satul Roșieni. Investiția este realizată printr-un proiectul „Happy – Servicii Educaționale Integrate”, prin Programul Operațional Capital Uman, derulat de Ministerul Educației și Cercetării.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți