12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Caracal: Polițistul Dan Dumitrescu, câștig de cauză în procesul cu IPJ Olt. Decizia nu este definitivă

- Advertisement -

Magistrații Tribunalului Olt i-au dat câștig de cauză lui Dan Marius Dumitrescu, polițistul de la Caracal care, la sfârşitul lunii august a anului trecut, a fost dat afară de IPJ Olt, ca urmare a cercetării sale într-un dosar care priveşte săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată. Judecătorii au hotărât anularea dispozițiilor șefului Inspectoratului de Poliție Județean prin care omul legii a fost demis, reintegrarea în funcția deținută anterior destituirii și au obligat inspectoratul să-i achite acestuia „o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate, la data plății efective, împreună cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat”.

Decizia instanței de judecată, care a fost dată la începutul lunii aprilie, nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea depunându-se, sub sancţiunea nulităţii, la sediul Tribunalului Olt.

Destituirea lui Dan Dumitrescu a venit ca urmare a implicării sale într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, cămătărie, şantaj, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi proxenetism. Era suspect în această cauză şi în luna aprilie 2019 a fost săltat de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în mai multe localitatăţi din Olt, una dintre ele fiind şi la locuinţa sa din Caracal. În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că omul legii are doar calitatea de martor în această cauză.  

Polițistul avea la acea vreme o vechime de zece ani în cadrul IPJ Olt, de un an lucra la Biroul Rutier al Poliţiei Caracal, iar înainte a fost poliţist de proximitate. În luna august a anului trecut avea să fie dat afară din Poliţie Olt, ca urmare a destituirii sale de Consiliul de Disciplină din cadrul instituţiei, pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției.

„Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, se arăta la sfârşitul lunii august 2019 într-o precizare a IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți