Proiectil neexplodat, probabil din Al Doilea Război Mondial, găsit la Brebeni

Echipa pirotehnică a ISU Olt a intervenit, joi după-amiază, în comuna Brebeni, pentru a ridica un proiectil neexplodat de 127 milimetri, probabil din Al Doilea Război Mondial, găsit de un cetățean din comuna Brebeni. asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Proiectul a fost observat de acesta în timp ce efectua unele lucrări agricole pe un teren din localitate și a anunțat evenimentul la 112.

„Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii un proiectil exploziv, calibrul 127 de milimetri, provenit, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Proiectilul avea focosul activ, era tras prin gura de foc și neexplodat”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Sursa citată a mai spus că, de la început anului și până în prezent, echipa pirotehnică a desfășurat trei misiuni de asanare a teritoriului județului Olt de munițiile rămase neexplodate, fiind ridicate tot atâtea elemente de muniție.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, pompierii reamintesc cetăţenilor din județ faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie, trebuie să sune de urgență la 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<