8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Covid-19: Avem trei pacienți vindecați

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt ne dau o veste bună în privința cazurilor din județ confirmate cu noul Coronavirus. Din totalul de 11 pacienți diagnosticați cu această boală, trei dintre ei sunt vindecați.

Tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, care a venit din Italia și a intrat prin Vama Nădlac, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19 de DSP Arad, după ce a intrat în carantină într-un centru din acest județ, precum și de bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, primul caz din Olt, confirmat cu virusul SARS-CoV-2, după ce a intrat în contact cu bătrânul de 71 de ani, din Suceava, care s-a întors cu autocarul din Italia. Ambii au fost declarați vindecați și externați din Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova, unde au primit tratament de specialitate.

Al treilea pacient este bărbatul de 53 de ani, din orașul Drăgănești Olt, fost polițist, care a intrat în contact cu cazul fostului polițist de a ajuns la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București, care a ajuns ulterior focar, bărbatul întorcându-se din Israel și mințind cadrele medicale că a fost într-o țară afectată de infecția umană cu acest virus. Ultima oară, bărbatul din Drăgănești a fost internat, pentru terapie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Pe lângă cei trei pacienți declarați vindecați și externați, în județ mai sunt opt bolnavi care sunt investigați medical la unități medicale din Slatina, Craiova și Capitală.

În Olt mai este și un al 12-lea caz confirmat cu Covid-19, însă acesta, un bărbat din Caracal, care este carantinat într-un centru special amenajat în Dolj, este raportat acum de autoritățile din județul vecin.

A scăzut numărul autoizolaților și carantinaților

Față de datele prezentate joi, specialiștii în sănătate spun că vineri și numărul izolaților la domiciliu și al carantinaților a  fost în scădere. Sunt cu 25 mai puțini autoizolați și cu 41 mai puține persoane care au fost în carantină.

Dintre cei 5.032 olteni intrați în autoizolare de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de infecție umană cu virusul SARS-CoV-2, de DSP Olt, vineri mai după-amiază, la ora 14:00, erau în aceeași situație 1.252 de persoane, în timp ce alte 3.780 ieșiseră din autoizolare.

Totodată, în cele aproximativ 20 de centre de carantină amenajate în județ au intrat 655 de olteni, iar 477 dintre ei erau vineri încă în carantină, iar 178 ieșiseră din regimul de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți