19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Care este al 12-lea caz din Olt, confirmat cu noul Coronavirus

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat oficial, duminică, că în județul Olt a fost confirmat și cel de-al 12-lea caz de COVID-19. Este o femeie de 48 de ani, care a venit din Norvegia pe 30 martie și a fost în autoizolare, singură în locuință, până în data de 9 aprilie.

Joi, 9 aprilie, pacienta a sunat de urgență la 112, pentru a primi servicii de asistență medicală pentru prezența mai multor semne clinice, precum febră, cefalee și dureri în gât. Femeia a fost transportată și internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru investigații și tratament. Ulterior, a fost testată și pentru infecția umană cu noul Coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.

În prezent, pacienta este în continuare internată pe secția unității medicale slătinene, unde se tratează pacienții diagnosticați cu SARS-CoV-2, cu stare generală de sănătate bună.

În total, sunt 12 persoane confirmate cu COVID-19 în Olt, dintre care patru au fost declarate vindecate și externate din spitalele din Slatina și Craiova, unde au primit tratament specialitate. Ceilalți opt sunt în continuare internați în unitățile medicale din Slatina, Craiova și București, pentru terapie. Totodată, încă un pacient din Olt, respectiv din municipiul Caracal, a fost diagnosticat cu această boală, însă acesta se afla într-un centru de carantină din Dolj, care acum este sub supraveghere medicală la Spitalul „Victor Babeș” Craiova, și cazul este reportat acum, epidemiologic, de autoritățile din județul vecin.    

De la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de Coronavirus, în județul Olt au intrat în autoizolare 5.058 de persoane. Duminică după-amiază, încă erau 923 de persoane în izolare la domiciliu, în timp ce 4.135 erau ieșite din autoizolare. Totodată, 708 persoane au fost carantinate, 456 dintre acestea fiind și acum sub această măsură, în timp ce 252 au ieșit din regimul de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți