10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina: Dezinfecție în aer și la sol, în tot orașul

- Advertisement -

După acțiunea de curățare și igienizare desfășurată constant în ultimele săptămâni, la Slatina a avut loc sâmbătă o acțiune și mai amplă de dezinfecție. 14 autospeciale cu substanță cu efect virucid, dar și aproximativ 30 de oameni, au străbătut orașul. Primarul Emil Moț a declarat că în Slatina vor avea loc periodic astfel de campanii pentru protejarea populație de coronavirus.

A fost din nou mobilizare, sâmbătă, la Slatina, unde primăria a organizat o acțiune de dezinfecție generală. De această dată, municipalitatea a reușit să aducă în oraș o bună parte din flota de autospeciale a firmei care se ocupă de regulă de deratizarea și dezinfecția orașului.

14 autospeciale, dintre care zece cu tunuri mari și alte patru care dispun de generatoare ce asigură o acoperire de 360 de grade, au ajuns sâmbătă dimineață în oraș. Primarul Slatinei, Emil Moț, cei doi viceprimari, Claudiu Stăncioiu și Gigi Vîlceleanu, directorul Direcției Administrarea Patrimoniului, Narcisa Ionescu, dar și alți 11 inspectori ai direcției, au planificat în detaliu această acțiune.

De la Magazinul Oltul, toate autospecialele au pornit în tandem, mai întâi pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, apoi în toate zonele orașului.

Substanța dezinfectantă pulverizată în aer elimină temutul virus, care se poate transmite ușor, inclusiv prin aerosoli sau stropi de salivă. De astăzi, autoritățile vor începe să curețe din nou străzile și trotuarele. În fiecare seară, autospecialele municipalității vor trece prin fiecare zonă a orașului, unde vor spăla carosabilul, trotuarele și parcările, cu clor și spumă activă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți