14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scandalul din zona Pieței Zahana: Adolescentul care l-a înjunghiat pe tânărul din Slatina, arestat pentru tâlhărie calificată

- Advertisement -

UPDATE: În cursul după-amiezii de joi, tânărul tâlhar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar în prezent este încarcerart în Arestul Poliției Olt. Decizia magistraților Judecătoriei Slatina nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Știrea inițială: Un tânăr de 16 ani, din municipiul Slatina, cel care a înjunghiat bărbatul de 30 de ani, tot din Slatina, în timpul scandalului care a avut loc marți seara și în care au fost implicați cinci bărbați, a fost reținut miercuri pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată pe care a comis-o în aceeași zonă, în cursul zilei de duminică. Adolecentul va fi prezentat joi în fața magistraților Judecătoriei Slatina, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Tânărul reținut de polițiști, pentru 24 de ore, se pare că acționa în zona Pieței Zahana, acolo unde a avut loc scandalul în urma căruia slătineanul de 30 de ani a fost înjunghiat, având în vedere că și fapta pentru care a fost încătușat miercuri a fost săvârșită pe strada Aleea Macului.   

Infracțiunea a avut loc duminică, victimă fiind un bărbat de 38 de ani, din comuna Oporelu, căruia i-a furat portofelul în care avea 270 de lei și un card de bonuri valorice. „La data de 15 aprilie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Slatina au continuat cercetările pentru identificarea autorului unei tâlhării, comisă pe raza municipiului Slatina. În fapt, un minor de 16 ani, din Slatina, este bănuit că la data de 12 aprilie, pe raza localității, ar fi deposedat, prin violență, un bărbat de 38 de ani, din Oporelu, de portmoneul pe care îl avea asupra sa”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.  

În urma activităților desfășurate și administrării probatoriului în cauză, adolescentul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. În acest moment se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt, iar joi va fi prezentat în fața instanței de judecată slătinene, cu propunerea de arestare preventivă.

Tânărul de 16 ani, din Slatina, pe numele său Iani Ion Giugă, zis Măru, este o cunoștință veche a oamenilor legii, dar și a magistraților de la Judecătoria Slatina, fiind cunoscut cu antecedente penale. Este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, precum furt și furt calificat din societăți comerciale sau de la diverse persoane fizice, distrugere, conducere fără permis auto, furturi în scop de folosință, respectiv autoturisme, furt în formă continuată și tentativă la furt calificat în scop de folosință, pe parcursul anului trecut. A fost și arestat preventiv, iar ulterior plasat sub control judiciar, și chiar a primit condamnări, ultima dintre ele fiind cea de la sfârșitul lunii martie dată de magistrații Tribunalului Olt, respectiv măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de doi ani. Însă, decizia instanței de judecată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Până în prezent, nu s-a întâmplat acest lucru.

Adolescentul este și cel care, marți seara, a fost implicat în scandalul din zona Pieței Zahana la care au luat parte cinci bărbați. Slătineanul de 16 ani este persoana care l-a înjunghiat pe tânărul de 30 de ani, din Slatina, care a spus unui echipaj de poliție aflat în zonă că i-a fost furat telefonul mobil și, rănit fiind, i-a rugat pe oamenii legii să sune la 112 și să cheme în ajutor cadrele medicale. Victima conflictului spontan, care a fost aplanat de polițiști, jandarmi și militari, a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Toți cei cinci bărbați nu aveau asupra lor declarații pe proprie răspundere, așa cum prevăd ordonanțele militare emise pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus, și au fost amendați cu 25.000 de lei, fiecare primind câte 5.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți