8.1 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă doi olteni diagnosticați cu noul Coronavirus, declarați vindecați și externați

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat vineri că alți doi olteni, care au fost depistați cu virusul COVID-19, au fost declarați vindecați și externați. Este vorba despre cei doi bunici ai copilului de un an și două luni, din Slatina, care s-a întors la sfârșitul lunii martie, împreună cu părinții, din Anglia. Și aceștia trei au fost diagnosticați cu noul Coronavirus. Bunicii, la fel ca și tatăl, au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde se tratează astfel de cazuri, un alt caz tratat și declarat vindecat și externat aici fiind cel al bărbatului de 53 de ani, din Drăgănești Olt, fost polițist, venit aici de la spitalul focar Gerota din București.

Bunicii copilului au fost internați la începutul lunii aprilie, iar miercuri, 15 aprilie, au fost externați, fiind declarați vindecați. Pe lângă cei doi și bărbatul din Drăgănești, în județul Olt au mai fost declarați și vindecați alte trei persoane. Vorbim de tânărul de 22 de ani, din Slatina, bărbatul de 51 de ani, din Caracal, și bărbatul de 47 de ani, din Sârbii Măgura, care se afla într-un centru special amenajat din Corabia. Toți trei au primit tratament de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova.

În prezent, alți opt olteni diagnosticați cu noul Coronavirus, sunt tratați în spitale din Slatina, Craiova și Capitală. Vorbim de tatăl copilului de un an și două luni, femeia de 72 de ani, din Sârbii Măgura, venită tot de la Spitalul Gerota, bărbatul de 56 de ani, pensionar din Slatina, vecin al familiei micuțului, femeia de 48 de ani, venită din Norvegia, care primesc tratament de specialitate la Spitalul Slatina, copilul, mama acestuia, de 22 de ani, și tânăra de 21 de ani, toți din Slatina, care sunt la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București, și bărbatul 46 de ani, din Caracal, care s-a aflat într-un centru de carantină din Calafat și este acum internat la Spitalul „Victor Babeș” Craiova.    

Acest ultim caz este raportat de specialiștii de sănătate publică din Dolj. Cazul 14 este, de fapt, cazul 12 înregistrat în județul Olt, care a fost codificat și înregistrat în Registrul Unic al DSP din județul vecin, motiv pentru care nu este introdus în baza de date a județului Olt de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile București.

Vineri după-amiaza, din totalul celor 5.151 de olteni intrați în autoizolare de la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor umane cu virusul SARS-CoV-2, 184 erau încă în izolare la domiciliu și 4.967 erau ieșite din autoizolare. În privința persoanelor aflate în carantină, din totalul de 774 întoarse din zone serios afectate de noul Coronavirus și intrate în carantină în cele 23 de centre special amenajate în județ, 393 încă erau carantinate, iar 381 ieșiseră din regimul de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți