18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Un oltean care a părăsit autoizolarea, băgat în carantină forțată, sub pază

- Advertisement -

Ordonanțele militare impuse pe perioada stării de urgență, pentru a preveni răspândirea infecției umane cu noul Coronavirus, sunt încălcate în fiecare zi de locuitorii județului. Nu mai târziu de joi, un oltean a încălcat măsura autoizolării și a fost plasată în carantină forțată sub pază. Pe lângă faptul că va suporta acum și cheltuielile privind carantinarea, acesta a primit și o amendă de 2.000 de lei. Totodată, alte peste 70 de persoane au continuat să iasă din locuință nejustificat și au primit amenzi de aproape 140.000 de lei pentru că au fost găsiți pe străzi.

„O altă persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile, în conformitate cu articolul 3, alineatul 1, din Ordonanța Militara 4 din 2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și va suporta toate cheltuielile efectuate pentru carantinare”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

În cursul ultimei zile, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Aproximativ 800 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate, au fost desfășurate de forțele de ordine.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 140.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți