11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 130 de amenzi aplicate locuitorilor din Olt, care au ieșit din casă nejustificat

- Advertisement -

Locuitorii din Olt continuă să încalce ordonanțele militare, impuse pe perioada stării de urgență pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Doar în cursul zilei de vineri, peste 130 de olteni au fost amendați cu peste 240.000 de lei, după ce au ieșit din domiciliu fără un motiv neîntemeiat, fiind găsiți pe străzile județului de forțele de ordine.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, oamenii legii au desfășurat vineri aproximativ 200 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate. În urma activităților de verificare efectuate, s-au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 245.000 lei.

Totodată, au continuat și activitățile în domeniul combaterii criminalitășii economice.  Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat zece sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 65.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Agenții economici ofereau spre vânzare mai multe produse, printre care făină, drojdie, cozonaci și băuturi alcoolice, în alte condiții decât cele prevăzute de actul normativ.

În cursul zilei de vineri, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți